BubbleMotion – lähiliikennerata

Organized by Asko Kauppi

BubbleMotion on käyttäjälähtöisesti suunniteltu liikenneväline yksityisen ja joukkoliikenteen välimaastoon. Se on osa joukkoliikennejärjestelmää, mutta kullakin matkustajalla (tai matkustajaporukalla) on oma vaununsa. Kuljettajaa ei ole, vaan vaunut kulkevat tietokoneohjatusti. Aikatauluja ei tarvita, vaan ajoneuvot odottavat asemalla matkustajia (eikä toisin päin, kuten nyt). Tarkoituksena on parantaa julkisen liikenteen palvelutasoa esim. uusilla asuntoalueilla niin paljon, että oman auton omistaminen tulee entistä tarpeettomammaksi.
Pidämme kävelemisestä, pyöräilemisestä, nykyisistä hyvin toimivista julkisen liikenteen osista (= ratikat, metro, lähijunat). Haluamme hiilineutraalin maailman, joka on käytettävyydeltään *parempi* kuin tämä nykyinen.

Interest/passion/motivation

Kaupunkijärjestelmämme laahaavat huomattavasti jäljessä, mitä yleiseen tekniseen kehitykseen tulee. Älyliikenne ja esim. hybridi- tai sähköbussit korjaavat tästä vain osan. Mutta kykenemme paljon parempaan jo olemassaolevaa teknologiaa oikealla tavalla hyödyntäen. Elämän 2000-luvulla pitää kyetä olemaan myös hauskaa, vaikka niskaamme sataakin haasteita niin luonnon kuin talouden puolelta. Haluamme hypätä valoisaan tulevaisuuteen, jossa ihmiset, ympäristö ja talous ovat jonkinlaisessa tasapainossa.

Impact

Aiomme auttaa hiilineutraalin planeetan aikaansaamisessa ja eliölajeille koituvan hävikin minimoimisessa. Iso haaste, mutta sellaista vuosisataa nyt joka tapauksessa eletään. Paras tehdä jotain.

Audience

Meillä ei siis ole mitään "eventtiä" järjestettynä 2012:lle, mutta voin olla mukana näyttämässä, mitä "designilla" voidaan saada aikaan normaalin kaupunkilaisen arkeen. Eikä kyse ole jostain 2020:sta tai myöhemmästä - pilotti on tarkoitus avata 2014. Lentokentillä tällaista automaattiliikennettä on ollut jo vuosikymmenet.

Kirjoita kommenttiSkriv en kommentar Write a comment

Pakollinen, behövs, required

Skicka kommentar Send comment

WWW-Sivut Hemsida Website

www.bmdesign.fi

Yhteystiedot Kontaktinformation Contact Information

Asko Kauppi
040-5443498

Loitko tämän projektin? Skapade du denna projekten? Did you create this project?

Muokkaa / Bearbeta / Edit